Gemeente Hooglede

Omer Karel De Laey

Omer Karel De Laey (1876-1909) was een dichter, toneelschrijver en essayist uit Sint-Jozef (De Geite), een klein dorpje in Hooglede. Hij is vooral bekend om zijn gedichten en zijn dierensprookjes.

Op hazenpad (centrum Hooglede)

Op hazenpad is een kindvriendelijke wandeling (1,5 km) met street art, luisterverhalen, poëzie en zoekopdrachten, gebaseerd op de dierensprookjes van Omer Karel de Laey.

Haal de folder met de info en zoekopdrachten op bij vrijetijdspunt Trimard (Marktplaats 24). Klaar? Dan krijgen de kinderen een leuke herinnering!

Alle info via www.hooglede.be/hazenpad

Ontdek ook de Adventure lab 'Op hazenpad' langs het wandelpad: Gebruik de QR code scanner van je telefoon om deze Adventure te openen in de Adventure Lab® app.

Beeldwerken

De fontein in de kerktuin van de Sint-Amanduskerk Hooglede, ontworpen door Isidoor Goddeeris, is een ode aan De Laey en zijn dierensprookjes. Op de markt vind je het kunstwerk ‘De Blinde Mol’ van dezelfde kunstenaar, eveneens een verwijzing naar een dierensprookje van Omer Karel De Laey.

In de Amersveldestraat in Sint-Jozef vind je het kunstwerk ‘De Bedelaar’, een werk van Manon Huguenin die zich liet inspireren door het gelijknamige gedicht van De Laey.

Omer Karel de Laey wandelpad (St. Jozef De Geite)

Bij de kerk van Sint-Jozef start een poëtische wandelroute. Een kaart van deze wandelroute kan je in vrijetijdspunt Trimard bekomen.

aantal kilometer: 3,5 km
startpunt: zaal Geitenhove (Amersveldestraat, naast de kerk)
kaarten te verkrijgen: vrijetijdspunt Trimard en alle toeristische trekpleisters
kostprijs: gratis

Download hier de wandeling

Ontdek ook de Adventure lab 'Omer Karel de Laey' langs het wandelpad: Gebruik de QR code scanner van je telefoon om deze Adventure te openen in de Adventure Lab® app.