Gemeente Hooglede

Opening wzc ter linde D-vleugel

di 23 jan 2024
Op vrijdag 19 januari 2024 opende Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Mevr. Hilde Crevits, de D-vleugel van het Woonzorgcentrum Ter Linde. De afdeling kreeg de naam “Maneschijn”.

Het gaat om de opening van 28 nieuwe kamers, die kaderen in de grondige renovatie van de zogenaamde B-vleugel van het WZC.

Deze B-vleugel werd in 2002 reeds gerenoveerd, maar de oppervlakte van de kamers, en zeker van de sanitaire cel, bleven te klein om aan de hedendaagse normen te voldoen. Daarom werd de beslissing genomen om van 3 kamers 2 kamers te maken. De capaciteit aan kamers die verloren gaat, wordt opgevangen door een nieuwe D-vleugel te bouwen. Daarbij wordt dan ook een bijkomende capaciteit van 11 kamers voorzien.

De afdelingen D0 en D1 sluiten beide aan op de in 2016 geopende C-vleugel en hebben elk veertien kamers. Daarnaast is er de centrale leefruimte en op de afdeling D1 is er ook een terras. De kamers zijn erg ruim en ook de badkamer is groot en te bereiken via een brede deur. Er is een liftsysteem om makkelijk in en uit bed te geraken.

In februari 2024 start dan de volgende fase van de werken, waarbij de lange zijde van de B-vleugel wordt gerenoveerd. Die 20 verbouwde kamers worden begin 2025 in gebruik genomen.
Fase drie gaat van start in maart 2025. In deze fase worden de kamers van de korte kant van de B-vleugel gerenoveerd. Tot slot is er nog de renovatie van de cafetaria, polyvalente zaal en de inkom. De cafetaria wordt maar liefst 180 vierkante meter groter.

Halfweg 2026 zijn de werken volledig afgerond en zal het WZC Ter Linde 149 kamers tellen en 6 kamers voor kortverblijf.

Het WZC is op die manier klaar voor de uitdagingen van de toekomst!