Gemeente Hooglede

Opgelet voor addertjes onder het gras

Wist je dat er voor het aanleggen van kunstgras meestal een omgevingsvergunning nodig is? Kunstgras is een vorm van verharding, ook al is het mogelijks op een waterdoorlatende onderlaag aangebracht.

Verhardingen en andere niet-overdekte constructies zoals zwembaden bij woningen moeten worden aangevraagd als ze (bestaande constructies meegerekend) groter zijn dan 80 m² of als ze strijdig zijn met stedenbouwkundige voorschriften van een verkaveling, BPA of ruimtelijk uitvoeringsplan. Dergelijke plannen bevatten vaak strengere oppervlaktenormen. In de voortuinstrook is er zelfs altijd een vergunning nodig voor het aanleggen van kunstgras. Informeer daarom steeds goed vooraf bij de dienst omgeving , het kan nare problemen voorkomen.

Weet ook dat kunstgras in private tuinen weinig of niets bijdraagt aan ons milieu, integendeel. Een echt gras- of bloemenperk is beter waterdoorlatend, is beter voor de natuur en geeft ook een mooier straatbeeld. Een gegeven waarvan je zelf maar ook anderen kunnen van genieten. 

Gepubliceerd op  vr 14 feb 2020