Gemeente Hooglede

Organiseren van een feest, een activiteit en/of evenement

Update 28/07/2020

Gezien de huidige stijging van de coronabesmettingen in ons land, en in het bijzonder in midden West-Vlaanderen, en de verstrengde maatregelen die door de Nationale Veiligheidsraad werden genomen besliste het gemeentebestuur om de meeste evenementen af te gelasten.

De beslissing werd genomen na een grondige evaluatie van de reeds gekende en aangevraagde evenementen voor de komende maanden. Deze werden beoordeeld volgens de gekende huidige maatregelen en protocollen die zijn opgelegd voor de organisatie van evenementen en sportwedstrijden.

Met onze beslissing voorkomen we dat er teveel mensen op korte termijn op dezelfde plaats zijn, waardoor het moeilijk of onmogelijk is om de extra coronamaatregelen na te leven.

Ook Gits Kermis wordt afgelast.

Om de gezondheid van onze burgers te kunnen blijven garanderen en in de hoop de corona-besmettingen onder controle te houden en te laten dalen zal er dit jaar dan ook géén kermis in Gits worden georganiseerd. Alle extra activiteiten op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag worden afgelast. Ook de mensen van de horeca waren ongerust en hopen dat ze mits het respecteren van de strengere maatregelen verder hun klanten kunnen bedienen. Zo kunnen we blijven genieten van een terrasje.