Gemeente Hooglede

Pleegzorg West-Vlaanderen

Voorstelling Pleegzorg West-Vlaanderen

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, anderen wonen bij één van de twee. Sommigen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor hen wanneer dat voor de ouders (even) niet lukt. Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommigen wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin, anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind, pleegjongeren of pleeggast.

Wist jij dat er 10 pleeggezinnen wonen in Hooglede? 10 keer een onmisbaar engagement. Toch wachten in onze provincie nog heel wat kwetsbare kinderen en jongeren en ook volwassenen met een beperking op een gezin. Pleegzorg West-Vlaanderen is constant op zoek naar nieuwe kandidaat-pleeggezinnen. Zij kunnen daar alle hulp gebruiken om Pleegzorg mee bekend te maken.

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu getrouwd, single, een nieuw samengesteld gezin, holebi of hetero bent, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en met respect voor de ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

Heb jij zin gekregen in Pleegzorg?

Vraag een infopakket: info@pleegzorgwvl.be of www.pleegzorgvlaanderen.be/west-vlaanderen