Gemeente Hooglede

Programma

Lezingen

Lezingen kunnen gratis meegevolgd worden. Er worden pauzes tussenin voorzien, zodat je kan aansluiten wanneer gewenst.

14.00u | Welkom!

14.15u | Verwelkoming & introductie

14.20u | Bram Verbruggen, Weerman VRT

Bram Verbruggen is als collega weerman van Frank Deboosere en Sabine Hagedooren een veelgevraagd spreker rond het klimaat, ook voor kinderen. Als metereoloog spreekt hij over de oorzaken en gevolgen van het klimaatprobleem. De presentatie is toegankelijk voor iedereen van 5 tot 99 jaar.

15.30u | Klimaatplan, gemeente Hooglede

Ook in Hooglede zien en voelen we de gevolgen van klimaatverandering. De belangrijkste rechtstreekse klimaatrisico’s zijn hitte, natte winters en extreme neerslag, droogte en stijgende temperaturen. Hoe groot de gevolgen zullen zijn, is afhankelijk van het klimaatbeleid dat we voeren om de CO2-uitstoot te verminderen en hoe goed we ons voorbereiden op de verwachte effecten. Gemeente Hooglede presenteert hun lokaal Klimaatplan 2030. Je krijgt er meteen ook concrete acties waarmee je zelf kan aan de slag gaan.

16.00u | Nic Balthazar, regisseur

In deze interactieve lezing legt film- en televisiemaker en klimaatactivist Nic Balthazar uit waarom hij zich al zo veel jaren zoveel zorgen maakt over de klimaatverandering, en waarom de oplossingen veel hoopvoller, aangenamer en haalbaarder zijn dan het vaak wordt voorgesteld. De lezing is de uitgebreide en interactieve versie van het CANVAS-programma ‘KLIMAATBETOOG’ met filmpjes, beeldmateriaal, experten,... 

Nic Balthazar breekt een lans voor een andere manier van denken, van ondernemen, van werken en van leven. Durven veranderen dus. Ook om de klimaatverandering te veranderen.

17.20u | Panelgesprek onder leiding van moderator Peter Norro, directeur dienst omgeving, provincie West-Vlaanderen.

Tijdens dit interactief panelgesprek zal je kunnen luisteren en zelf vragen stellen aan meerdere experten over verscheidene thema’s zoals: duurzaam wonen, groen, het klimaat,…