Gemeente Hooglede

Riolerings- en wegeniswerken Hogestraat

ma 07 aug 2023
Op maandag 7 augustus starten de riolerings- en wegeniswerken in de Hogestraat tussen de Akkerstraat en Grote Stadenstraat.

Hierdoor zal hinder zijn en geen doorgaand verkeer mogelijk vanaf de Akkerstraat richting Grote Stadenstraat en omgekeerd. Er wordt een omleiding voorzien gedurende de uitvoering van de werken.

Verkeer komende van Kortemark richting Hooglede Centrum:

Vanaf het kruispunt op de Lokkedyze wordt het verkeer omgeleid via Amersveldestraat naar De Geite – Delaeystraat - Grote Stadenstraat - Kleine Stadenstraat- Schuddebeurzestraat- Wulfhoekstraat- Ieperstraat naar Hooglede centrum.

Er wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Kleine Stadenstraat in de rijrichting van de Schuddebeurzestraat en in de Wulfhoekstraat in de rijrichting van de Ieperstraat.

Lokaal verkeer kan ook een alternatieve, niet bewegwijzerde, omleiding volgen via Amersveldestraat tot kruispunt Lokkedyze - Kortemarkstraat - Drogenbroodstraat (richting Gits) - Amersveldestraat - Kleine Noordstraat naar Hooglede centrum.

Verkeer richting Kortemark:

Het verkeer komende van Hooglede centrum richting Kortemark zal verlopen via de Kerkstraat- Amersveldestraat naar de Kortemarkstraat.

Om deze omleiding vlot te laten verlopen, zal er in deze straten éénrichtingsverkeer ingevoerd worden:

  • In de Amersveldestraat, vanaf Drogenbroodstraat tot aan de Kortemarkstraat in de richting van de Kortemarkstraat
  • In de Ommegangstraat tussen de Veldstraat en de Grote Noordstraat

Het gedeelte Kleine Noordstraat tussen de Hogestraat en de Ommegangstraat blijft dubbele richting.

Bereikbaarheid Vossenberg:

De bereikbaarheid voor de Vossenberg, wordt gewisseld tijdens het verloop van de werken. De Vossenberg blijft altijd bereikbaar.

Bereikbaarheid Mamadepot | Fietsbieb:

Mamadepot en Fietsbieb blijven bereikbaar vanaf het kruispunt Hogestraat/Akkerstraat.

Omleiding vanuit de regio:

Kortemark is bereikbaar via:

  • Bruggesteenweg richting Lichtervelde en via Staatsbaan naar Kortemark

De Lijn:

Busverbinding 31 zal tijdens de werken een aangepaste reisweg volgen. Deze reisweg verloopt via de Kerkstraat, Grote Noordstraat en zo naar de Lokkedyze. Hierdoor worden volgende haltes niet bediend: Lokkedyze, Huize Edelweiss, Rustoord en Kasteelstraat. Voor deze haltes is geen vervanghalte voorzien. De halte "Amersveldestraat 21" blijft wel bediend.