Gemeente Hooglede

September: maand van de mobiliteit

De maand september zal in teken staan als de maand van mobiliteit op vlak van duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid. Want mobiliteit zet iedereen in beweging en gaat iedere inwoner aan.

2 september Kick off: Leerlingen van de deelnemende basisscholen worden op de hoogte gesteld van de wedstrijd ‘ontwerp je eigen verkeersbord’. Het ontwerp dient sensibiliserend zijn te naar verkeersveiligheid toe. Per school is er een winnaar. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de opening van de fietsbieb. Van het winnende ontwerp wordt er een levensecht verkeersbord van gemaakt die nadien wordt geplaatst bij de schoolomgeving.

14 september opening fietsbieb: De fietsbieb wordt officieel geopend voor alle inwoners om 11u in D’Oude Statie. De fietsbieb biedt kwaliteitsvolle tweedehands kinderfietsen aan die je goedkoop kan lenen. Dit project is tot stand gekomen dankzij beweging.net en “het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”.

19 september Car Free Day: In samenwerking met bvba Bonaventure en WZC Ter Linde worden werknemers en inwoners met de fiets getrakteerd op een koffiekoek. Alle fietsers zijn welkom voor een koffiestop van 7u30 tot 9u op de Marktplaats van Hooglede. Want fietsers zijn helden, zij tonen aan dat het ook lukt zonder auto.

21 september inhuldiging gescheiden fietspad Gitsbergstraat en nieuwe trage weg pad Bergdal: In samenwerking met de provincie West-Vlaanderen is er een gescheiden fietspad aangelegd geweest. De werken zijn ten einde en het fietspad kan ten volle benut worden. In maand augustus werd er ook gekeken voor een nieuwe trage weg, namelijk pad Bergdal. Dit pad is mede dankzij het “Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland” tot stand gekomen. Via dergelijk projecten kan er netwerk gecreëerd worden voor zachte weggebruikers.

27 september ondertekening van het Save Charter: het Save Charter is een charter waarbij de gemeente Hooglede zich engageert om te blijven werken aan verkeersveiligheid. Door het tekenen van het Save Charter wordt er een actieplan opgesteld die als leidraad zal dienen. Daarnaast worden ook de verkeersborden onthuld gemaakt door de lagere scholen.

Win een fietstas: Om fietsers een hart onder de riem te steken maar ook om projecten in de kijker te stellen, zal er iedere woensdag om 19u een nieuwsbericht verschijnen op de facebookpagina van Hooglede. Iedere woensdag wordt er locatie van een project in beeld gebracht met een popje op de fiets. De inwoner die het popje eerst vindt, wint een gepersonaliseerde fietstas in de huisstijl van Hooglede van het gekend merk Dandell.

 

Gepubliceerd op  vr 30 aug 2019