Gemeente Hooglede

Speelpark Zoeber

Het gemeentelijk speeldomein, beter gekend als "zoeber", is gelegen in de Oude Rozebekestraat te Hooglede. Het speeldomein is publiekelijk toegankelijk tijdens het schooljaar en de Herfst, Kerst en Krokusvakantie.

Tijdens de Paas en Zomervakantie wordt er een speelpleinwerking georganiseerd en is het domein tijdens de werkingsmomenten niet toegankelijk. Tijdens het weekend en op feestdagen zal het domein wel open zijn.

Het speelpark is ingedeeld in verschillende uitdagende speeldelen:

"Multisportveld"

Het multisportveld leent zich toe om te basketballen. In de toekomst zullen ook volleybalpalen aangebracht worden om initiatie volleybal te geven.

Boszone Oude Rozebekestraat.

Deze boszone leent zich uitstekend tot bosspelen. Klimmen in bomen, kampen bouwen en verstoppertje spelen kan uitstekend in deze zone. Enkele ingebouwde bunkers geven deze zone een extra avontuurlijk tintje.

Staan ook in deze zone:

  • De "K2"- klimtoren
  • dubbele schommel
  • Wiebelelement
  • loopplanken
  • hoge wip

Arena

De arena is het samenkomstplekje bij uitstek. Hier worden al generatie lang voorstellingen gegeven voor kinderen tijdens de werking van speelplein zoeber.

Achter de Arena vinden we de vernieuwde avonturenzone met een loopbbrug en glijbaan bovenaan de arena. Erachter ligt een deathride.

Picknickzone.

Naast de arena vinden we een vernieuwde picknickzone. Met enkele speelse rustelementen onder de schaduw van fruitbomen dient deze zone zich perfect om even tot rust te komen van het vele spelen.

Grasveld.

Dit grasveld is voor de liefhebbers van de grote pleinen en pleinspelen. Loop de benen van je lijf op dit centrale plein of geniet van een portie frisbee.

Waterzone

De speelse waterzone zal vooral in de zomer een verfrissend geheel vormen. Met de pomp bovenaan pomp je verkoelend water op en spetter je al je beste vrienden nat.

Kleuterzone + bos.

Met de vernieuwde kleuterzone komen we onze kleinste spelers tegemoet. Van een avontuurlijk bootje tot een uitdagende speeltoren midden een zandparadijs. Laat ze maar ravotten!

Voor wie

Het speeldomein is toegankelijk voor iedereen van 0-99 jaar.

Uitzonderingen

Tijdens de paas en zomervakantie sluit de gemeente Hooglede het park af om de veilige werking van het speelplein te garanderen.

Pas op! In het weekend en tijdens feestdagen in die vakantie zal het park WEL toegankelijk zijn voor het publiek. Met het speelplein zijn er afspraken gemaakt om het domein zo opgeruimd mogelijk te laten. We vragen dan ook aan alle inwoners om respect te hebben voor tijdelijke constructies die er mogelijk zijn blijven staan.

Op zondag wordt er werking gegeven door de plaatselijke jeugdverenigingen op het domein. We vragen bezoekers om hiermee rekening te houden.

Tijdens de laatste schoolweek van het jaar bezoeken onze lagere scholen traditioneel het speelpark. Het kan er dus drukker zijn dan normaal.