Gemeente Hooglede

Speelpleinwerking Zoeber

Tijdens de paas- en zomervakantie verwelkomen we terug iedereen op speelplein Zoeber.

 

Speelplein Zoeber staat voor een speelpleinwerking met een open speelaanbod tijdens de paas- en zomervakantie

Dit wil vooral zeggen dat wij geen inschrijvingen houden en de kinderen mogen komen wanneer zij dit beslissen. Wij zijn telkens open van 7u tot 18u. Tussen deze uren kan u de kinderen brengen en ophalen. Er wordt voor permanentie gezorgd in het onthaal van het speelplein.

Op 4 momenten in de dag (8u30, 10u30,13u30 en 15u30) worden er activiteiten aangeboden aan de kinderen waar zij vrij kunnen op ingaan.

Willen zij dat niet, dan kunnen zij vrij spelen, onder toezicht van de monitoren, op ons speelterrein in de Oude Rozebekestraat.

Elke donderdagnamiddag is er een Ketz'up-activiteit voor alle kinderen die 12+ zijn.

Op vrijdagnamiddag is er altijd onze wekelijkse topper die de week op een feestelijke en spetterende manier afsluit.

Onze vaste sluitingsdagen zijn Paasmaandag (indien deze in de paasvakantie valt), 21 Juli en 15 Augustus.

Voor wie

Kinderen zijn bij ons welkom vanaf 3j tot het moment dat ze 15 worden.

We verwachten wel dat de kinderen van 3 jaar zindelijk zijn, gezien we wegens de omvang van de groep niet altijd de kans hebben om kinderen te verversen.

Draagt uw kind, wegens een medische of andere problematiek toch incontentiemateriaal, dan kan u dit steeds melden aan de jeugdwerker.

Zoals steeds zijn alle kinderen bij ons welkom, indien ze gezond zijn! Wie in de dagen voorafgaand op zijn/haar deelname aan het speelplein symptomen vertoont van ziekte, vragen we dan om niet naar het speelplein te komen.

Kostprijs

Een volle dag op het speelplein kost 6 Euro.

Een halve dag kost 3 euro (In de voormiddag vanaf 7u en ophalen tot 13u, Namiddag start vanaf 12u tot 18u.)

Een online speelpas kost 30 euro en levert je een halve dag extra werking op. Speelpassen kunnen aangekocht worden op het plein en worden digitaal door het speelplein bijgehouden.

Een extra bonnetje (Koek of drankje van het speelplein) kan aangekocht worden voor 1 Euro.

Uitstappen voor de +12 zijn in principe inbegrepen in de prijs m.u.v. een verplaatsing met het openbare vervoer of de 2-daagse op het einde van de zomer.

Uitstappen voor kleuter en groot worden enkele weken op voorhand aangegeven op de werking of via de Facebookpagina van het speelplein. De kostprijs is afhankelijk van de ticketprijs van het pretpark. Hou rekening dat je voor deze uitstappen wel moet inschrijven. We communiceren hierover in de 1ste week van de zomervakantie.

 Er kan contactloos met Payconic betaald worden of met cash geld. Wij aanvaarden geen bankkaarten.

Om 10u en 15u wordt er voor ieder kind de mogelijkheid gegeven om een koek of drank te nemen op kosten van het plein. Tijdens de werking is er altijd gratis water voorhanden voor de kinderen. 

Zelf koek of drank meegeven van thuis uit? Dat kan! 

Opgepast, voor energy-drinks wordt er een uitzondering gemaakt en vragen we deze niet mee te geven aan de kinderen. 

Afhandeling

  • Aankomen en vertrekken

De kinderen zullen via een duidelijk aangeduide ingang kunnen binnengebracht worden en vertrekken ook van daaruit.

Er wordt gevraagd om te parkeren aan de parking bij de Atlantahal en daarna wordt er te voet tot aan de ingang gewandeld.

Er wordt een Hoofdanimator voorzien bij de ingang waarbij u zich moet aanmelden.

Deze zal de naam van uw kind noteren en u verder doorverwijzen.

  •  Warme maaltijden op het speelplein.

Zullen voorlopig nog even on hold blijven.

Reglement

De attesten voor belastingvermindering wegens kinderopvang zullen veranderen. De verandering is door de fiscus aangekondigd voor de opvangkosten die in 2022 betaald werden en waarvoor je in 2023 recht zult hebben op een attest.
 
Ter voorbereiding van de verandering geeft artikel 323/2, 4° van het Wetboek Inkomstenbelasting aan opvanginstanties nu al de toelating om de rijksregisternummers (nationaal nummer) te verzamelen, te verwerken en mee te delen van de kinderen en jongeren waarvan de opvangkosten recht geven op belastingvermindering en van degenen die recht hebben of kunnen hebben op een attest.
 
Voor Speelplein Zoeber vragen we dan ook aan alle ouders waarvan hun kind; jonger dan 14 jaar, deelnam aan onze werking in 2022 om dit te doen via de volgende link:

Wat meebrengen?

Er wordt gevraagd om gepaste speelkledij aan te doen aan de kinderen.

Speelplein = Vuil zijn ;)

Op zonnige dagen zal er mogelijks met water gespeeld worden, dit proberen we tijdig te communiceren aan de ouders. Een zwembroek, handdoek is dus aan te raden op die dagen.

Gaat de temperatuur vlot boven de 30°C dan vragen we ook altijd om een zonnehoedje te voorzien.

Op extreem warme dagen passen we ons speelbeleid aan en zoeken we de warmte op binnen.

Indien het niet regent, kruipen we zoveel als mogelijk buiten!

 

 

Meer info

Nog vragen? Dan kan u steeds terecht bij de jeugdwerker van de gemeente op het nummer 051/790 960 of via jeugd@hooglede.be