Gemeente Hooglede

Sporters van 8830 zetten in op segmenten doorheen Hooglede-Gits

vr 24 mrt 2023
Vrijetijdspunt Trimard slaat de handen in elkaar met de Hoogleedse sportinfluencers Fitwithdriesandjolien. Met hun 26.000 volgers zijn Dries en Jolien welgekend op Instagram. Samen met hen willen we enkele segmenten uit de gemeente in de kijker zetten.

Zo werd op vrijdag 24 maart op de Gitsberg een promotievideo gemaakt.

Sporters van 8830

De sportclub Sporters van 8830, opgericht door Vrijetijdspunt Trimard, telt momenteel 445 leden en richt zich op de individuele sporters in de gemeente. Via het Strava platform dagen we inwoners uit om maandelijkse uitdagingen te voltooien.

Segmenten

Een segment is een bepaald stuk die langs een route loopt. Bijvoorbeeld de Gitsberg. De bedoeling is om dit stuk zo snel mogelijk af te leggen. Wie het segment het snelst aflegt, komt bovenaan het klassement te staan op Strava. Aan de ene kant wordt de competitiviteit tussen de leden onderling aangewakkerd en geven ze het beste van zichzelf. Aan de andere kant krijgen ze te maken met leuke wandel, fiets- of looproutes in de gemeente.

Beloning

Om de leden extra te triggeren en de uitdagingen aan te laten gaan, wordt er een beloning voorzien voor zij die de maandelijkse challenges voltooien. Er is een ruim assortiment aan sport gagdets zoals een zonnebril, een pet, een handdoekje en een loopshirt die de leden nadien kunnen meenemen naar huis. Binnenkort wordt het assortiment uitgebreid met een exclusieve sporttas.

Lokale wedstrijden

Sinds kort worden de segmenten ook toegevoegd aan lokale loop- en wielerwedstrijden zoals Rechte Deur Ooglé en de Memorial Daan Myngheer. De leden van de Sporters van 8830 krijgen dan de kans om deze segmenten af te leggen tijdens de verkenning van het parcours of tijdens de wedstrijd zelf.