Gemeente Hooglede

Straffe tips om de corona-verveling tegen te gaan met je gezin.

Als er 1 ding duidelijk is tijdens de corona-crisis, dan is het wel dat we de goden mogen prijzen dat we tegenwoordig digitaal kunnen gaan. Vanuit alle hoeken waaien ons initiatieven toe om onze thuistijd nog aangenamer te maken. We helpen je vanaf nu iedere week met een kort overzicht.

Voor alle leeftijden:

De online jeugdbeweging: Op zaterdag en zondag posten zij om 14u allerhande challenges online. Je hoeft niet eens lid te zijn van een “echte” jeugdbeweging. Voor iedereen van 3 tot 99j! klik hier!

Blijftinuwkot-Challenge: Van een polonaise met jezelf tot het verstoppertje spelen met je kat. Hoe dwazer hoe beter met deze instagram-Account!

Stuur gratis postkaarten met Bpost: Download de app op je smarthpone, Neem een gekke foto, zet er je adres bij en stuur die gratis op naar wie jij ook maar wil! Lees er hier meer over

Met het gezin fit blijven in deze moeilijke tijden? Het kan! Via Familiefit ontvang je dagelijks challenges om iedereen op een uitdagende manier beweging te geven.

Download de app Spelfiches van Jeugddienst Don Bosco in de App Store of Google Playstore (Gratis). Open de app en schud met je smartphone (goed vasthouden 😁) en er komt een spel tevoorschijn. Blijven schudden tot je er een vindt dat je makkelijk kan spelen.

Wist je dat je gratis onze wandel en fietsroutes kunt opvragen aan de gemeente? Ontdek je eigen gemeente eens. Wie weet ontdek je wel je volgende favoriete hoekje? Mail naar dienstvrijetijd@hooglede.be

Ook voor de allerkleinste kan je terecht bij dienst vrije tijd. Mail hen gerust om een leuk Westhoek KB-doeboek te ontvangen. Bij het opsturen van het boekje krijgen ze
er nog een KD festivalbandje bij

Wil jij iemand in onze gemeente helpen? Dat kan! Via onze website kan je je vrijblijvend inschrijven om vrijwilligerswerk te doen. Surf naar Hooglede Helpt

0 - 3 jaar

Ontdek hier een paar eenvoudige ouder- baby yoga-oefeningen om samen te ontspannen. Vind er enkele hier terug.


Of geef je kleine spruit eens een weldoende massage. Hou er gewoon rekening mee dat je dit best niet na een etensmoment doet. Ontdek hier zelf een leuke beginnersmassage.

3 – 6 jaar

Ook Hooglede-Gits doet mee aan de Berenjacht! Vind jij alle beren verstopt in onze gemeente? Stippel al een route uit via deze Google Maps
Of vertrek gewoon naar waar jij wil. Ken je het verhaal niet? Ontdek het nu op VRT.NU

Anna is een lief kleutermeisje. Tijdens de corona-crisis kan je hier een heleboel kleurplaten en andere leuke zaken rond Anna gratis downloaden!

Ook Jules heeft een gratis proefpakket dat je van thuis uit kan downloaden. Jouw peuter of kleuter zal zich vast verheugen op al die toffe opdrachten. Registreren kan via deze link.

Op de website van Juf Anke staan er een heleboel 5 minuten spelletjes. De ideale tijdspanne voor jouw actieve kleuter! Wedden dat je er uren plezier meer kan hebben? Ontdek ze hier!


6 – 12 jarigen.


Geen speelplein deze paasvakantie is ongelooflijk jammer! Toch een beetje speelplein in huis halen? Dat kan! Dans je ochtenddansje in jouw living met deze spotify-playlist!

Zin om zelf je APP te maken voor jou smarthpone? Bij Code en Play ben je aan het juist adres. Surf snel naar hun website en leer als de beste coderen in 1-2-3


Het is jeugdboekenmaand! Geen zo’n leesfanaat? Bekijk dan de beste boeken gewoon op Youtube!

Netflix and Chill. Maar kan jij nog volgen wat hip en trendy is? Bill.be zet daarom de 10 meest interessante Nederlandstalige fictie op een rijtje. Goed voor een paar uurtjes bingeplezier!

Podcasts bestaan ook in kindvriendelijke vorm! Uitmetvlieg somt er voor ons 6 op die je kan beluisteren samen (of zonder) de kids.

Voor 12+

Tunes4Students streamt de komende tijd alleen nog maar muziek die aangevraagd werd door studenten. Tijd om in te tunen dus!(Facebook enkel)

Ooit al naar een podcast geluisterd? Het aanbod is heel groot. Op Spotify kan je duizenden podcasts vinden in alle talen. Maar misschien kan je met de podcast van #warmewilliam beginnen. In de podcastreeks “Warme William Luistert” hoor je verrassend herkenbare verhalen van inspirerende gasten

Comedian Xander De Rijcke laat zich eens goed gaan. Ontdek dagelijks zijn Mystery Corona Theatre livestream op zijn Youtubekanaal. Daar duikt Xander samen met ons de diepste en donkerste krochten van de vlaamse media in en fileert in zijn gekende stijl alles wat hij ziet.

Gratis Comedy is altijd welgekomen. Niet alleen heeft Xander Derijcke al zijn zaalshows op zijn youtube gegooid. Ook Henk Rijckaert doet zijn duitje in het zakje. Zijn laatste zaalshow Maker is vanaf donderdag 26/03 gratis te bekijken op zijn youtube-kanaal.

Lukas Lelie had een mooi uitverkochte Gulden zonne eerder dit jaar. Ook hij heeft een gratis zaalshow staan op zijn youtube kanaal. Voor fans van Droge humor is er ook Standaard Koekhandel, waar Lukas iedere week een andere BV zijn of haar favoriete koek laat proeven. Smakelijk!

Tijdens de paasvakantie zullen we jullie vanuit Huis van het Kind en de jeugddienst ook verder entertainen met enkele opdrachten die jullie van thuis uit kunnen doen samen met ons beertje Pluis! Hou onze site dus in de gaten!

Gepubliceerd op  do 26 mrt 2020