Gemeente Hooglede

Terugbetaling oordoppen op maat

Omdat gehoorschade bij jongeren niet meer te genezen valt, wil de gemeente jongeren aanmoedigen om zorg te dragen voor hun gehoor. Daarom wil de gemeente de aankoop van oordoppen op maat stimuleren en dit financieel helpen ondersteunen.

Symptomen van tijdelijk oorsuizen worden door driekwart van de jongeren tussen 16 en 21 jaar regelmatig ervaren. Oorsuizen is een duidelijk teken van overbelasting. Het feit dat dit fenomeen tijdelijk optreedt, betekent niet dat het op termijn geen permanente schade kan veroorzaken.

Daarom wil de jeugddienst en de gemeente Hooglede graag helpen bij het verspreiden van op maat gemaakt oordoppen. Wie zichzelf een paar laat aanmeten maakt daarom kans op een terugbetaling van de gemeente.

Voor wie

Jongeren tussen 16 en 22 jaar die gedomicilieerd zijn in onze gemeente hebben recht op deze terugbetaling.

Voorwaarden

De oordoppen moeten op maat gemaakt zijn door een erkend hoorcentrum. Oordoppen die men koopt in de apotheek voldoen dus NIET aan de voorwaarden om terug betaald te worden.

Procedure

In bijlage kan u het aanvraagformulier downloaden. Vul het formulier verder aan en neem het formulier mee naar uw hoorspecialist. Dit formulier, samen met een kopie van het betalingsbewijs, bezorg je aan de jeugddienst.

Kostprijs

U kan een tegemoetkoming van 30 euro per aankoop krijgen.

Meer info

Ga zeker ook te rade bij je ziekenfonds of je ook daar geen terugbetaling kan verkrijgen. Deze is cumuleerbaar met de terugbetaling van de gemeente.

éénmaal per jaar stap de gemeente Hooglede mee in het project "Week van de oordop" waar je oordoppen kan verkrijgen aan goedkopere prijs via een groepsaankoop. Hou dan ook vooral onze socials en de website van week van de oordop in de gaten.