Gemeente Hooglede

5 Spaken Comité VZW

Het 5 Spaken Comité is een organisatie (vzw) die zich inzet voor de ontwikkeling van de dorpssamenleving in onze gemeente. We proberen dit te doen door allerhande activiteiten in te richten en de middelen die hieruit gegenereerd worden ten dele aan goede doelen en maatschappelijke belangrijke projecten door te storten
Het comité werd in 2000 opgericht met als doel sportieve activiteiten op te zetten in en rond Hooglede-Gits. Al snel bleek de formule “Gordel Méé” een succes, tot in 2006 werd dit event dan ook jaarlijks herhaald. Het fietsevenement was jaarlijks goed voor 2500 deelnemers die de streek per fiets verkenden. Sinds 2006 is het even stil geweest rond het comité, tot vorig jaar. Een bende jonge honden heeft het comité opnieuw leven ingeblazen: in augustus 2013 nam het comité deel aan de organisatie van West-Vlaanderens Mooiste, een familiefietsgebeuren in de regio Roeselare.

Wat?
Het doel van de vzw is het inrichten van een aantal jaarlijks terugkerende sportieve, educatieve en culturele evenementen. Daarbij zal de vzw steeds pogen samenwerking op te zetten met lokale verenigingen.

Doelstellingen:

  • Mensen stimuleren om te bewegen en te sporten, om deel te nemen aan culturele activiteiten.
  • Mensen naar buiten brengen en bouwen aan basisgemeenschap in het dorp.
  • Mensen in contact brengen met minder gekende aspecten uit de culturele sector.

Adres

Adres
Akkerstraat 25 A
8830 Hooglede-Gits
GSM
0486 95 41 37
E-mail
5spakencomite@gmail.com
Website
http://5-spaken-comite.weebly.com/