Gemeente Hooglede

Verkeershinder rondpunt Stationsstraat/ Bruggesteenweg 16/09/2019

Vanaf 16 september 2019 voert het gewest onderhoudswerken uit op het rondpunt Stationsstraat / Bruggesteenweg. Bij de onderhoudswerken wordt de toplaag opnieuw aangelegd en wordt er gekeken voor de aanleg van een toegankelijke bushalte in de richting van Roeselare.

Tijdens de uitvoering van de werken zal er gewerkt worden met beurtelingse doorgang door middel van driekleurige lichten op de Bruggesteenweg. De 2 gedeelten van de Stationsstraat die op de Bruggesteenweg aansluiten worden gedurende de volledige duur van de werken afgesloten. Rechtdoor rijden op de Bruggesteenweg blijft wel mogelijk.

In de Gudrunstraat wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd. Komende van Gits richting de Bruggesteenweg kan men rijden, omgekeerd niet.

De omleiding door het afsluiten Stationsstraat kant Gits wordt voorzien via de Bruggestraat – Gitsbergstraat – Singellaan – Stationsstraat. De werken aan de Gitsberg zullen afgelopen zijn en doorgaand verkeer zal er mogelijk zijn.

De omleiding door het afsluiten Stationsstraat kant Groep GID(t)S wordt voorzien via de Koolskampstraat – Stationsstraat.

De fietsers worden omgeleid via de Rodenbachdreef richting de Bruggesteenweg.

Er zal een voorlopig zebrapad geschilderd worden tussen de lichten en de werkzaamheden aan de kant van Lichtervelde.
Fietsers kunnen hier ook afstappen en te voet het zebrapad nemen. Rolstoelgebruikers die stapvoets vooruit gaan mogen dit ook gebruiken.

Voor meer info, klik hier

Gepubliceerd op  ma 26 aug 2019