Gemeente Hooglede

Voortaan herbruikbare drankverpakkingen en voedselverpakkingen op evenementen

di 13 jun 2023
Vanaf 15 juni is het voor verenigingen en andere organisatoren verboden om drank en eten aan te bieden in 'verpakkingen voor eenmalig gebruik'. Er is een uitzondering voor gebruik van PET-flesjes en blikjes wanneer men een selectieve inzameling van 95% kan garanderen

Jaarlijks vinden honderden evenementen plaats in Vlaanderen, goed voor meer dan 7 miljoen bezoekers. Daarnaast worden in elke gemeente jeugdevenementen, sportwedstrijden, braderieën of stadsfeesten, cultuur- en kerstmarkten en fuiven georganiseerd. 

Naast een lagere milieu-impact, minder afval en propere terreinen, zorgen herbruikbare materialen ook voor minder zwerfvuil rond het event.

Herbruikbare bekers bieden onder andere een antwoord. Mirom ondersteunt de verenigingen uit onze regio graag door deze aan te bieden. Aan een correcte prijs, met advies en ondersteuning en... met een mooie korting van 50% op de eerste twee bakken. Door herbruikbare bekers te huren gebruik je bovendien enkel wat je nodig hebt, en moet je zelf geen bekers aankopen of stockeren.

3 redenen om voor herbruikbare bekers te kiezen

Meer info en aan de slag: tips & tools, FAQ's en praktijkvoorbeelden