Gemeente Hooglede

Waarom mag je geen zak kledij naast de textielcontainer plaatsen?

Mogelijks heb je zelf al eens kledij naast een textielcontainer geplaatst. Je deed dit uiteraard met de juiste intentie. Zo staat zak kledij immers toch in de buurt van de textielcontainer? Doe het niet, want het is een vorm van sluikstort.

Het overkomt iedereen van ons wel eens. Je hebt je kasten uitgekuist en je zit met verschillende zakken oude kledij die niet meer passen of hopeloos uit de mode zijn. Met andere woorden: hoog tijd om naar de textielcontainer te gaan. Bij je aankomst zie je dat de container overvol is en dat ernaast ook al een eenzame zak staat. De verleiding is dus groot om jouw drie zakken er netjes bij te zetten en de zak met dat afgedankte speelgoed van de kinderen zet je er ook nog even bij. Je hebt nu éénmaal de moeite gedaan om alles op te ruimen en tot hier te komen. Je kan er misschien nog iemand blij mee maken? Doe het niet!

Waarom?

  • Vuil trekt vuil aan. Na de drie zakken oude kledij, komt er ook nog een zakje huishoudelijk afval bij en een oude versleten stoel en we zijn vertrokken richting stortplaats.
  • Het tweede leven van je kledij wordt minder zeker. Naast de container is je kledij onderhevig aan de Belgische weergoden wat een impact kan hebben op de staat van de kledij.
  • Het brengt extra werklast met zich mee. Textielcontainers legen ze meestal machinaal met een vrachtwagen. Bijgeplaatste zakken moet handmatig opgeruimd worden.

Neem je zakken terug mee naar huis en kom later even terug of rij verder naar een volgende container, het recyclagepark of de tweedehandszaak.

Textielcontainers in Hooglede

In Hooglede vind je een textielcontainer terug in het recyclagepark van Hooglede en Gits

Meer info

Gepubliceerd op  di 12 okt 2021