Gemeente Hooglede

Wonderwoudje

De gemeente Hooglede en BOS+ slaan de handen in elkaar om een ‘Wonderwoudje’ te creëren in de Kleine Stadenstraat. De loods voor buitenschoolse kinderopvang De Boomgaard wordt weggenomen en geeft plaats aan een groen (speel)paradijs.

Zo’n wonderlijk bosje is van enorm belang, zowel voor de natuur als voor de mensen uit de buurt. Om uit te rusten, elkaar te ontmoeten of om te ravotten. Hoe het eruit zal zien, ligt nog niet vast, want het Wonderwoudje is er voor en door mensen.

Waarom een Wonderwoudje?

Een Wonderwoudje heeft tal van voordelen. Er wordt namelijk ingezet op biodiversiteit en inheemse boomsoorten. Deze kleine stukken natuur in woonwijken vormen een ecologische verbinding naar grotere natuurgebieden. Bovendien zijn ze belangrijke buffers tegen klimaatverandering en overstromingen, zorgen ze voor luchtzuivering en nog zo veel meer.

en groene omgeving zorgt daarnaast voor minder stress en helpt ons beter te concentreren en slapen. Bovendien is het de ideale plek om te ontspannen of om te spelen.

Procedure

Verschillende betrokkenen zullen hun ideeën kunnen geven over hoe het bosje ingericht kan worden. Er gaan workshops door met De Boomgaard en het personeel van de gemeentelijke basisschool en VB de Zonnebloem. Op basis van hun input maakt BOS+ een eerste ontwerp. Dat wordt op donderdag 12 mei voorgesteld van 18u tot 19u. Buurtbewoners zijn welkom om hier feedback op te geven.

Afhandeling

Deze extra ideeën worden tot slot nog verwerkt in het finale ontwerp.

Contact BOS+: sanne.baeten@bosplus.be