De komende jaren zullen er op de site 72 huizen en appartementen worden gebouwd. Vandaag geven we het officiële startschot voor de verkoop van de 17 bouwkavels, zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. Inwoners die willen verhuizen of mensen die in Hooglede werken, krijgen voorrang.
Dat het goed wonen is in Hooglede, blijkt uit de cijfers van de Gemeente-Stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur. Maar liefst 88 procent van de inwoners gaf er aan gelukkig te zijn, getuigt een trotse burgemeester Frederik Demeyere. Hiermee scoren we 4% hoger dan het Vlaams gemiddelde. Met het creëren van een betaalbaar en kwaliteitsvol woonaanbod spelen we hier op in.
In totaal brengen we 17 vrije bouwkavels op de markt voor de realisatie van 10 halfopen bebouwingen, 6 gesloten bebouwingen en 1 open bebouwing, vertelt Geert Sanders. De oppervlaktes variëren van 137 m² tot 565 m². Kopers kunnen er voor kiezen om zelf de handen uit de mouwen steken, zelf het bouwproces begeleiden of een goeie architect onder de hand nemen die dit voor hen doet om zo een betere en prijsgunstigere woning te bouwen. Geen stress, want met onze architectenpool hedendaags wonen helpen we hen een architect zoeken die past bij hun bouwstijl.
Voor een rustig en harmonieus straatbeeld werd via de verkavelingsvoorschriften een kleurenprofiel voor de dakmaterialen (donkergrijs tot zwart) en de gevelmaterialen (rood of helder wit) vastgelegd. Dankzij de volumetrische vrijheid, kan elke bouwheer bovendien een unieke woning realiseren die aan zijn/haar eigen woonwensen voldoet en toch een eenheid zal vormen met de andere woningen.
Naast goed doordachte bouwvoorschriften, werd ook sterk geïnvesteerd in een kwaliteitsvol openbaar domein met oog voor groen, mobiliteit en een doordachte waterhuishouding. Zo krijgt de nieuwe woonbuurt 4 publieke groenzones - elk met een eigen karakter. Samen goed voor bijna 3.500 m² aan recreatieve groenruimte of 10% van het volledige woonproject, vertelt Geert Sanders. Aan de inkom van de woonbuurt (t.h.v. de Kleine Stadenstraat) bevindt zich een 1.800 m² grote zone met bufferbekken. Deze staat in voor een veilig en duurzaam waterbeheer van de buurt en de omgeving.
De ontsluiting voor het autoverkeer gebeurt via de Kleine Stadenstraat. Voor fietsers en voetgangers zijn er kortere doorsteken naar het dorpscentrum voorzien via de Kleine Stadenstraat en de Oude Rozebekestraat, en ook zuidwaarts kan er veilig en vlot worden gefietst naar de nabijgelegen sport- en jeugdsite Atlantahal.
Interesse?
Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich nog steeds vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via www.wvi.be/burger/inschrijven-wachtlijst. Alle kandidaat-kopers op de wachtlijst ontvangen een uitnodiging voor het infomoment op dinsdag 16 april 2024 om 19u00.
Voor meer informatie, neem contact op via telefoon 050 36 71 71 of e-mail wonen@wvi.be of neem een kijkje op de projectwebsite via www.wvi.be/burger/bouwgrond-kopen/kleine-stadenstraat-reynaertstraat