Gemeente Hooglede

Zoektocht Mirom in bos bij Ter Kerst in Gits

ma 22 mei 2023
Deze zomer kan een goeie speurneus en wat sorteerkennis je aan een mooie prijs helpen. In de zoektocht #nietmeervandezetijd van Mirom kan je in de groene omgeving van Ter Kerst in Gits naar 9 personages speuren die verspreid zitten op het domein.

Heb je er een gevonden? Dan kan je door de QR-code te scannen met je smartphone een vraag vinden met 3 mogelijke antwoorden. Enkel het juiste antwoord levert een letter op voor een 9-letterwoord dat je op het einde een leuke prijs kan opleveren. Is een vraag wat moeilijk? Weet dan dat elk personage ook een tip bevat die je naar het juiste antwoord kan leiden.

Naast het aanbieden van een leuke activiteit voor een hopelijk zonnige zomer, wil Mirom met de zoektocht tegelijk informeren. Want geef toe: verpakkingen die we nog kunnen recycleren, of voedsel dat nog lekker is: dat hoort tegenwoordig niet meer in de restafvalzak? Da’s echt #nietmeervandezetijd. Een papieren broodzak mag gewoon bij papier en karton, en de meeste spuitbussen mag je bv. gerust in de PMD-zak deponeren. En spaghetti die over tijd is, die is vaak nog perfect eetbaar. Ook zonder mee te doen aan de wedstrijd steek je er dus wat van op. Bij elk personage staat een sorteertip en wie gaat speuren op de website komt nog veel meer te weten.

Selfie met je favoriet?

Je kan trouwens ook een leuke foto nemen bij een van de personages en die op Facebook of Instagram posten met #nietmeervandezetijd. Voor de leukste bijdrage zit er ook nog een prijsje in.

Noteer dus gerust een bezoekje aan Gits voor deze zomer. Dat kan op je eentje, met vrienden of met de (klein)kinderen. De zoektocht loopt in Gits van 1 tot 31 augustus.

Zomerzoektocht #nietmeervandezetijd, van 1 tot 31 augustus in het bos bij Ter Kerst in Gits. Meer info op nietmeervandezetijd.be