Gemeente Hooglede

zwerfvuil: gezocht vrijwilligers

Wilt u de handen uit de mouwen steken tegen zwerfvuil? Meldt u aan als

Mooimaker 

en kies een stukje grond dat u eenmalig of voor langere tijd netjes wil houden. Dat kan gaan om een straat, een park, een buurt, een speelplein… Wie wil, kan zijn buren, vrienden of vereniging uitnodigen om samen de klus te klaren en zich als team aanmelden. U ontvangt opruimmateriaal en een affiche om aan het raam te hangen. Zo zien voorbijgangers meteen dat jij geen zwerfvuil in de omgeving duldt. De gemeente laat weten waar en wanneer u het materiaal kan afhalen. Op de website verschijnen alle geplande opruimacties. U kan er ook al uw ervaringen, tips en foto's kwijt.

De gemeente Hooglede beloont zijn vrijwilligers die inzetten tegen het zwerfvuil. Bij het regelmatig opruimen van een traject dat u wordt toegewezen krijgt u 25 euro per jaar als waardering. Hebt u interesse, neem dan contact op met de dienst milieu en mail naar milieu@hooglede.be.

Voor verenigingen die zich eenmalig inzetten tijdens de geplande zwerfvuilacties krijgen hiervoor een gemeentelijke subsidie van 75 euro. Neemt de vereniging twee maal deel aan de geplande zwerfvuilacties, dan krijgt de vereniging een gemeentelijke subsidie van 200 euro.