Gemeente Hooglede

Verenigingen halen héél wat zwerfvuil op

di 12 mrt 2024
Op zaterdag 9 maart organiseerde de gemeente Hooglede een zwerfvuilactie met verenigingen langsheen de straten van Hooglede en Gits. Héél wat verenigingen stonden klaar om, onder een pril lentezonnetje, de straten af te schuimen en achtergelaten afval te ruimen.

In tegenstelling tot de vorige zwerfvuilactie werd door de meer dan 100 vrijwilligers enorm veel vuilnis opgehaald. Naast veel glas, PMD, blikjes werden een 10-tal wieldoppen en zelfs een televisie gevonden.

Hoewel de verenigingen vol enthousiasme de straten aflopen om alles er netjes te laten uitzien, blijft het een spijtige zaak dat er nog steeds mensen zijn die de natuur niet in ere houden en het openbaar domein eerder zien als een plaats waar ze hun afval snel kwijt kunnen.

De vrijwilligers werden, in sporthal Ogierlande, getrakteerd op een drankje en boterhammen met beleg en soep. Op die manier kon over het nodige afvalleed wat nagekaart worden en konden de vrijwilligers opnieuw op krachten komen.

Aan deze editie namen Scouts Gits, KLJ Gits, Chiro De Pretmakers Gits, Gezinsbond Gits, WTC De Ijzerzonen, OKRA Gits, Gitse Wandelclub Voetje voor Voetje, Onledemolencomité, Spellenclub Altijd Prijs, Chiro ’t Geetje, De Yokkers, Straatcomité Koningstraat, Ieperstraat comité, Samana Hooglede, VPA Sleihage, Feestcomité De Reke, Ferm St Jozef (kvlv), Vyfweghenende, OKRA Hooglede, Bevercomité, Chiro De Kadullekes en Gezinsbond Hooglede deel.