Gemeente Hooglede

Aanstekers

Hooglede steekt het aan!

De jeugdraad in Hooglede start in 2022 met een nieuwe online-initiatief waarbij ze de jongeren van de gemeente om raad te vragen. Voor jeugdraden vormt het soms een zware uitdaging om de ideeën van álle jongeren in hun gemeente tot bij hen te krijgen. Ook in Hooglede merken we dat fysiek naar een jeugdraad gaan soms een drempel is. Hoewel we er zeker van zijn dat er veel ideeën bij onze jongeren zijn over hun Hooglede. Denk maar aan de realisatie van de skatespot vorig jaar. Ook dit was initieel een idee van enkele jongeren in onze gemeente. Wanneer je als jeugdraad veel ideeën en signalen van jongeren krijgt, kan je met een bredere blik een advies geven of ideeën verder uitwerken. Deze tool kan ons daarbij helpen. Jongeren kunnen via de website hun idee lanceren.

Voor wie

Alle jongeren die 12 of 16 worden dit jaar krijgen een verjaardagskaart van de jeugddienst met daarop de QR-code voor de tool en een zaklamp. We hopen dat zij dan mee het licht aansteken en schijnen op wat zij belangrijk vinden in onze gemeente. Maar ook buiten deze 2 leeftijden nodigen we alle jongeren uit om ideeën aan te brengen. Daarom komt er ook een affiche-campagne, O.A. bij alle jeugdverenigingen in de gemeente en in alle 6des van onze basisscholen.

Procedure

We scannen de ideeën en reacties op haalbaarheid en gaan dan aan de slag op de jeugdraad.Op die manier hopen we toch vanuit de bredere bevolking ideetjes en/of projecten te kunnen realiseren. Dit kan gaan van extra picknickbanken op de speelpleintjes tot het herontwerpen van een speelpleintje in onze gemeente of misschien wel nog zaken die we nu over het hoofd zien. De tool zelf werkt erg laagdrempelig, er is bijvoorbeeld geen login vereist, en is gratis.

Meer info

Wie zelf een idee heeft of een ander zijn idee wil aansteken kan dit doen op www.aanstekers.org/hooglede.