Gemeente Hooglede

Big Bench

Ken je de kleurrijke Big Benches (Panchine Giganti)? De Big Benches zijn het idee van de Amerikaanse ontwerper en kunstenaar Chris Bangle. Toen hij in 2009 van Duitsland naar Clavesana verhuisde, wilde hij iets creë­ren waar iedereen gebruik van zou kunnen maken. Zo ontstond het idee voor de eerste Big Bench, die in 2009 in Clavesana geplaatst werd.

Martine Baeyens uit Hooglede, ook gekend van de streekproducten van De Proone, ontdekte deze banken in Italië en speelde het idee door aan Trimard Hooglede die aan de slag ging met de aanvraag voor de realisatie van de eerste Big Bench in België. Naast een 220 tal
banken in Italië, zijn er ondertussen ook banken in Spanje, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Polen.

De eerste Big Bench in België staatin de Onledestraat te Hooglede-Gits! 

De Big Bench is bereikbaar via een publieke voetweg die je voorbij een wijngaard naar de bank leidt. Dit op eigendom van Geert Cools en Liliane Coppé.

Nu de bank gerealiseerd kan je in de Trimard Hooglede en de bibliotheek van Gits ook paspoorten kopen van/voor alle Big Benches waarbij je in Trimard en de bibliotheek van Gits een stempel zal kunnen laten zetten als je de Big Bench bezocht hebt.

Voel je even weer een kind, klim op de bank en geniet van het mooie vergezicht!