Gemeente Hooglede

Dag van de jeugdbeweging

Meer dan 275.000 jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. En dat willen we met onze feestdag vieren! We willen ons tonen als jeugdbeweging - Jeugdbewegingen bieden het hele jaar rond een werking aan aan kinderen en jongeren, met het zomerkamp als hoogtepunt! - Jeugdbewegingen bieden een model aan waar je verschillende leeftijdsgroepen doorloopt en tot slot je kan inzetten als leid(st)er. - Spel, groep, groei en ontplooiing staan centraal! Je doet er heel wat ervaring op, die je je hele leven blijft meedragen. - De eindverantwoordelijkheid van een groep ligt bij jongeren zelf. Een jeugdbeweging is niet alleen voor jeugd, maar ook door jeugd! - We willen ons tonen aan de buitenwereld, om ook de jongeren die niet aangesloten zijn bij een jeugdbeweging warm te maken.

in 2023 zetten we opnieuw in op een activiteit tussen 15u en 18u.

Je bent welkom op 't Chringhene in Gits waar we opnieuw een uitdagend programma voor je hebben samengesteld.

Amadeo Kollektif

Verbeelding geeft kinderen en jongeren veerkracht! Ze doet dromen, creëren, samenwerken… Met een vleugje fantasie creëer je nieuwe imaginaire werelden. Het ideale opstapje naar artistieke beleving en expressie... Verbeeldingskracht verruimt de geest! Via collectieve experimenten leren we van elkaars talenten en groeien we als mens.

Het Eiland Amadeo combineert vier installaties uit het Imaginarium. Dit zijn: Maderas, Vormidable, de DroomBoom, Fujinn … Zo creëer je een auditief en visueel rijk op maat van jouw interesses en wensen.

Ze nodigen uit tot dromen, tot verbeelding en verwondering. Het biedt je een breed pallet van verbeeldende, visuele, auditieve, interactieve elementen …

Een audiovisuele uitnodiging om weg te dromen.

Voor wie

In Gits kan ieder lid en leiding die op de dag van de jeugdbeweging zijn of haar uniform draagt genieten van een gratis Gadget en 16uurtje.

Alle andere kinderen kunnen naar hartelust aansluiten bij de randanimatie.