Gemeente Hooglede

Vakantiehuis Ooglée

Chiron en Marieke zijn de uitbaters van een vakantiehuisje te Hooglede. Of Ooglée zoals we het op z’n West-Vlaams zeggen. De inspiratie voor de naam van hunvakantiehuis hoef je dus niet ver te zoeken.

Een druk leven dat op tijd en stond vraagt om wat ontspanning! Dan houden ze zich graag eens sportief bezig en trekken ze er maar al te graag eens op uit om in binnen- en buitenland leuke plekjes te ontdekken. Natuur en recreatiemogelijkheden staan dan met stip bovenaan hun verlanglijstje. Dit zijn ook de troeven van Ooglée die hen aan het denken hebben gezet om hier een stukje paradijs te creëren voor gelijkgezinden!

Vakantiehuis Ooglée bevind zich op 600m van de markt en kerk van Hooglede, een kleine maar fijne Westhoek-gemeente net naast centrumstad Roeselare.

Het vakantieverblijf is omgeven door landbouwvelden en ze beschikken in onze tuin van 1500 vierkante meter over een eigen speelbos!

Mede door de ervaring met hun eigen kinderen met hun tonnen energie vinden ze het dan ook belangrijk dat er voldoende ruimte en speelgelegenheid is zodat kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven terwijl (groot)ouders kunnen genieten van rust, natuur en het gezelschap.

Daarnaast hoef je absoluut niet ver te lopen voor:

– een lekker restaurant en gezellige terrasje te vinden (rond de kerktoren)

– culturele uitstapjes te plannen (Duits militair kerkhof, Koersmuseum, Ijzertoren, …)

– een ontspannend shoppingsnammiddagje te beleven: (Roeselare op 5 minuutjes met de wagen)

– de Belgische kust te bezoeken (40 minuten)

– …

Sportievelingen kunnen de mooiste fietsroutes starten aan het vakantiehuis en er zijn ook tal van wandelmogelijkheden langs trage wegen met prachtige verzichten.

Indien je dit wenst, kunnen ze zelfs een gids regelen die jullie onze prachtige gemeenteplekjes kan laten zien.

Omdat we ons in het hartje van West-Vlaanderen bevinden, is het ook de ideale uitvalsbasis om uitstapjes te maken naar het levendige Kortijk, het oude Brugge, het historische Ieper, Diksmuide, Veurne en ook de badsteden zijn vlot bereikbaar.

Nieuwkerkestraat 35
8830 Hooglede
Chiron: +32 474 51 30 33 - Marieke: +32 494 40 80 90
info@ooglee.be
https://ooglee.be/