Gemeente Hooglede

Opblaasbare structuren op uw evenement

Elke gelegenheid is goed om evenementen met springkastelen en andere opblaasbare toestellen te organiseren tot vermaak van jong en oud.
Maar wist u dat, afhankelijk van de aangeboden activiteit, er een van beide regelgevingen met betrekking tot de uitbating van speelterreinen of de organisatie van actieve ontspanningsevenementen van toepassing is?

Een affiche ophangen met 'gebruik op eigen risico' om u te ontheffen van uw verantwoordelijkheden als uitbater of organisator bij een ongeval volstaat niet en is zelfs verboden.

Elke organisator is verplicht de wetgeving na te leven, een risicoanalyse van het voorgestelde evenement uit te voeren en alle mogelijke voorzorgsmaatregelen te treffen om de veiligheid van iedereen te garanderen. Als u zo'n evenement organiseert, moet u uw verantwoordelijkheid nemen.

In een kleine brochure van de FOD Economie worden de belangrijkste aspecten ter zake beschreven. Leef ze na voor het welzijn van iedereen.

Brochure pop-up evenementen

Op die manier hopen we zoveel mogelijk incidenten en problemen te vermijden voor zowel de organisatoren van deze evenementen als de gebruikers van opblaasbare toestellen.

Richtlijnen uitbaters